Spitalul Municipal Moreni a fost fondat în 1973 prin unificarea mai multor unităţi sanitare existente la acel moment în oraş (spitalul petrolulului, maternitate , spital de pediatrie, policlinica, dispensar TBC )
Spitalul municipal Moreni ofera servicii medicale pentru populatia din aria sa administrativ-teritoriala, precum si din judetele limitrofe. Spitalul are o structura pavilionara . Activitatea se desfasoara in sistem pavilionar , în cinci cladiri.
Conform Ord.MS nr.383/2000 incepand cu 17 mai 2000 spitalul devine unitate sanitara cu personalitate juridica iar prin Ord.MS nr 398/2006 se aproba schimbarea denumirii Spitalului orasenesc Moreni in Spitalul Municipal Moreni, titulatura ce a fost pastrata pana in prezent.

Poza pavilion central

Spitalul este situat în partea central estica a Judetului Dambovita, la 30 km de Targoviste, la 38 Km de Ploiesti si 100 km de capitala tarii Bucuresti.

Poza harta

Spitalul are 222 de persoane angajate – medici, asistente medicale, personal auxiliar şi oferă standarde adecvate de tratament pacientului, în specialitai medicale de baza : Medicina Interna, Chirurgie generală, Cardiologie, Pediatrie, Obstetrica ginecologie, Neonatologie, Recuperare medicala, medicina fizica si balneologie, ambulatoriu integrat si cabinete de specialitate – Diabet , boli de nutritie si metabolism, Dermatologie, Psihiatrie.

Poza salon/sectie

Blocul operator dispune de săli de operaţie . Pe langa acesta functioneaza si compartimentul de Anestezie si Terapie Intensiva.

Poza

Spitalul are serviciu de primiri urgente –camera de garda ; in unitatea de primiri urgente se prezinta anual peste 18.000 de pacienti.

In anul 2010 in urma descentralizarii unitatilor sanitare Spitalul Municipal Moreni trece in subordinea Consiliului local Moreni.

In prezent Spitalul municipal Moreni are o structura aprobata ce cuprinde un numar de 180 paturi repartizate pe 8 sectii si compartimente si 22 paturi spitalizare de zi . Pe langa acestea functioneaza laboratorul clinic de analize medicale ,laboratorul de radiologie si imagistica medicala , laborator de balneologie ;laboratoerele deservesc pacientii internati dar si pacientii prezentati in ambulatoriu

Poza laborator

In conformitate cu Ordinul Ministrului Sanatatii cu privire la clasificarea spitalelor Spitalul Municipal Moreni a fost incadrat in categoria a IV, cu dotare si incadrare cu resurse umane, ce asigura furnizarea serviciilor medicale cu grad mare de complexitate.